ACHA Vliegopleidingen

Theorie
Voor het behalen van het brevet is halen van theorie examen noodzakelijk. De aeroclub biedt u de gelegenheid de theorieopleiding te volgen bestaande uit 9 vakken die verdeeld zijn over 7 theorie-examens. Deze cursus wordt in een rustig tempo gehouden zodat dit voor eenieder goed te combineren valt met werk en privé.
Praktijk
Voor het volgen van de praktijklessen kiest u in overleg met ons zelf de dag die u het beste past. Gebruikelijk is om 1 vliegles per week te nemen. Uiteraard kan dit ook meer of minder frequent.
Onze club is gevestigd op Vliegveld Hilversum, een “groen” veld ten zuiden van Hilversum. Een vliegveld met 3 grasbanen, en vergeleken met velden die voorzien zijn van een asfaltbaan, bescheiden landingstarieven. Met een terras direct aan en vrij uitzicht op het vliegveld bevinden wij ons op een inspirerende locatie.
Onze club is gevestigd op Vliegveld Hilversum, een “groen” veld ten zuiden van Hilversum. Een vliegveld met 3 grasbanen, en vergeleken met velden die voorzien zijn van een asfaltbaan, heel bescheiden landingstarieven. Verschillen van 10,= euro of meer per landing komen voor.

Soorten brevetten

ppla licentie

De Aero Club Hilversum-Amsterdam biedt u de mogelijkheid om vliegtuigen te huren en, als u nog geen brevet heeft, de noodzakelijke brevetten te behalen.

Wij leiden op voor het LAPL (Light Aircraft Pilot Licence) waarmee u in Europa mag vliegen en het PPL (Private Pilot Licence) waarmee u buiten Europa, in veel gevallen middels een gelijkstelling, vliegen mag. Aan beide kan een categorie gekoppeld worden. Zo kennen we ondermeer de categorie SEP (Single Engine Piston) en de categorie TMG (Touring Motor Glider).

Download voor de volledige informatie ons infopakket hier.

Of kom langs in ons clubhuis voor een persoonlijk kennismaking. Het is aan te bevelen uw komst tevoren telefonisch aan te melden.