Woensdachavond 14 november Spins & Spirals

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 14 november 2018
20:00 - 22:00

Locatie
Clubhuis Aeroclub Hilversum-Amsterdam

Categorieën


Op woensdachavond 14 november komt René Meier ons vertellen over zijn grootste hobby en vak: aerobatics vliegen. Zie wat hij hier zelf over zegt:

Mijn eerste woordje was “tietuig” en enige tijd later papa en mama. Sinds jaar en dag verslingerd aan de luchtvaart, begon ik met zweefvliegen op mijn 16de en had dus eerder een zweefvliegbewijs dan een rijbewijs. De eerste motorvlieguurtjes maakte ik in 1968, vijftig jaar geleden, in een Fokker S11 op Marine Vliegkamp De Kooy. Sinds 1972 heb ik als vlieginstructeur in de keukens van diverse vliegscholen, in binnen en buitenland, mogen kijken.

Goed beschouwd is mijn vak eigenlijk een vlees geworden hobby, met een bijzondere liefde voor kunstvliegen. Het is mijn geluk terug te mogen kijken op een paar duizend uur aerobatics, solo en formatie, voor o.a. 7UP en Pepsi Cola. Aan de stuurknuppel van een kunstvliegtuig ontstaat al doende, met discipline, een vleugje inventiviteit, artistieke gave en bovenal een goed vlieghandje, de ideale mix tussen mens en machine.

Het is mij een voorrecht om die macht aan kennis en kunde, in ruim achttienduizend vlieguren opgebouwd, vanuit een onverwachte invalshoek met jullie te mogen delen.

 

René Meijer

Comments are closed.