Het leven op de ambulance

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 23 mei 2018
20:00 - 22:00

Locatie
Clubhuis Aeroclub Hilversum-Amsterdam

Categorieën


Op deze woensdachavond komt Rianne Kemphorst ons vertellen hoe het is om op een ambulance te werken en wat zich zoal kan voordoen:

Mijn naam is Rianne Leistra-Kemphorst en ik ben de echtgenote van Peter Leistra. Peter zit momenteel volop in de PPL opleiding.

Na een trainingsvlucht van Peter zijn we eens met wat mensen van de club gaan dineren en toen kwam mijn werk als ambulance verpleegkundige ter sprake en volgde een verzoek om eens een presentatie op de club te verzorgen over de ambulancezorg.

Ik werk inmiddels ruim 22 jaar als ambulance verpleegkundige in de regio Gooi en Vechtstreek, daarnaast ben ik opleidingsmanager binnen deze dienst en sinds kort ook Officier Van Dienst Geneeskundig (OVDG). Toen Peter aan de opleiding tot piloot begon wilde ik niet achterblijven dus ben ik maar aan de opleiding tot officier begonnen. Klinkt best leuk, piloot en officier..

Wat die functie precies inhoudt zal ik vertellen op 23 mei en verder zal de presentatie bestaan uit een uitleg over hoe de ambulancezorg binnen Nederland is samengesteld. Ik richt me ook op mijn eigen regio, het vliegveld ligt immers binnen deze regio.

Vanuit de ambulancezorg werken we met protocollen en maken we gebruik van Crew Resource Management (welke eigenlijk vanuit de luchtvaart is ontstaan).

Hoe zien de opleidingen eruit, hoe is de zorg geregeld bij grootschalige incidenten en wanneer wordt de trauma helikopter precies ingezet.

Verder zal ik natuurlijk alle vragen beantwoorden die er mogelijk zijn.

Bij de ambulancedienst is geen dag hetzelfde, je weet nooit precies wat je tegen gaat komen en je kunt echt het verschil maken voor iemand.. ik vertel er graag over.

Tot 23 mei!

Comments are closed.