Clubvlucht EBLE Leopoldsburg-Beverlo Delta 2 demonstratie

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 19 januari 2019
10:30 - 16:30

Locatie
Clubhuis Aeroclub Hilversum-Amsterdam

Categorieën


In plaats van de gebruikelijke zondag, zoals eerder aangekondigd, is deze clubvlucht naar Leopoldsburg- Beverlo (EBLRE), verzet en wel naar een dag eerder, te weten zaterdag 19 januari.

Dit zodat we daar ter plaatse die dag een demonstratie zullen kunnen bijwonen van de Vliegende Vleugel de Delta 2

Gezien de korte daglichtperiode zullen wij om 10.30 vertrekken i.p.v. 12.00 uur.

Opgeven kunt u zich of via clubvluchten@vliegclubhilversum.nl
óf evenementen@vliegclubhilversum.nl

Delta 2 Vliegende Vleugel

De Belg Bart Verhees is de ontwerper en zelfbouwer van een paar bijzondere vliegtuigen. In 2018 heeft zijn tweede ontwerp het luchtruim gekozen een reden voor ons op hem, in België op vliegveld Leopoldsburg-Beverlo op te zoeken op 19 januari

Barts D-2 is een curieus, maar serieus vliegtuig. Het laadvermogen is meer dan driehonderd kilo. Honderdtwintig liter brandstof om 1.800 kilometer te kunnen vliegen. Indrukwekkend. Toch is alles duidelijk zelf bedacht. Tot het extreem-effectieve touwladdertje toe. Daarmee klim je vlot in het toestel, maar ’t kan ook makkelijk meegenomen worden.

Nog zoiets: de grote stuurknuppel zit tussen de twee vliegers in, zodat die door beiden gehanteerd kan worden. De ruimte binnen is gigantisch. Je zit deels ín de vleugel, waardoor de cockpit ongekend ruim is. „Je kunt er zelfs in slapen”, zegt Bart. „Daar heb ik speciaal op gelet. De bodem is vlak.”

Comments are closed.