90 dagen-club-check-dag

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 02 maart 2019 - 03 maart 2019
10:30 - 16:00

Locatie
Clubhuis Aeroclub Hilversum-Amsterdam

Categorieën


2 en 3 maart: 90-DAGEN-CLUB-CHECK-DAG

Wegens groot succes vorig jaar, doen we dit jaar opnieuw een 90-dagen-club-check-dag. Veel ACHA leden hebben de afgelopen maanden niet kunnen vliegen omdat óf het weer niet meewerkte óf het vliegveld Hilversum gesloten was vanwege de hoeveel regen die het te verwerken kreeg óf omdat de piloot geveld was door de griep.

Nu de dagen weer wat langer worden en hopelijk het weer ook beter wordt, komen de piloten weer voorzichtig uit hun winterslaap.

Na een lange periode niet gevlogen te hebben is het verstandig (en veilig) om een instructeur te vragen om je te vergezellen bij de eerste vlucht. We hebben bij ACHA bovendien een interne ACHA clubregel met betrekking tot de ‘3-maanden check’:

“Alle ACHA leden die 90 dagen of langer niet gevlogen hebben op een type vliegtuig, en die met hetzelfde type vliegtuig willen gaan vliegen, dienen een 3-maanden check op (bij voorkeur) vliegveld Hilversum uit te voeren als pilot-in-command met een bevoegde vlieginstructeur (FI) naar keuze. Deze instructeur tekent deze vlucht af in het logboek van de pilot”

 

 

Comments are closed.