90 dagen check op 3 maart

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 03 maart 2018
Gehele dag

Locatie
Clubhuis Aeroclub Hilversum-Amsterdam

Categorieën


Drie maanden check

Helaas hebben veel ACHA leden de afgelopen maanden niet kunnen vliegen omdat óf het weer niet mee werkte óf het vliegveld Hilversum gesloten was vanwege de hoeveel regen die het te verwerken kreeg óf omdat de piloot geveld was door de griep.

Nu de dagen weer wat langer worden en hopelijk het weer ook beter wordt, komen de piloten weer voorzichtig uit hun winterslaap.

Na een lange periode niet gevlogen te hebben is het verstandig (en veilig) om een instructeur te vragen om je even te vergezellen bij de eerste vlucht. We hebben bij ACHA een interne ACHA clubregel met betrekking tot de ‘3-maanden check’:

“Alle ACHA leden die 90 dagen of langer niet gevlogen hebben op een type vliegtuig, en die met hetzelfde type vliegtuig willen gaan vliegen, dienen een 3-maanden check op (bij voorkeur) vliegveld Hilversum uit te voeren als pilot-in-command met een bevoegde vlieginstructeur (FI) naar keuze. Deze instructeur tekent deze vlucht af in het logboek van de pilot”

Als service aan alle ACHA leden wordt op zaterdag 3 maart er een 90-dagen-club-check-dag georganiseerd.

De CFI, Bob Verkroost, zal met een aantal instructeurs zorgen voor een theorie refresher briefing om 9:30 en om 13:30 uur, waarna clubleden aansluitend met een FI hun clubcheck kunnen vliegen.

Hiervoor zullen op die dag een Cessna C-172 en een Katana worden gereserveerd.

Je kunt je opgeven bij de evenementen commissie: evenementen@vliegclubhilversum.nl onder vermelding van Cessna of Katana en ochtend of middag

Comments are closed.